Regeringen vil gøre politiuddannelsen kortere

Regeringen vil foreslå at omlægge politiets grunduddannelse, så det bliver muligt at uddanne politibetjente på to år frem for de nuværende tre år.

Det erfarer TV2.

Forslaget er ikke meldt officielt ud og kommer mindre end en uge før, Folketingets partier på onsdag tager hul på forhandlingerne om det nuværende politiforlig, som udløber ved årsskiftet.

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, kan ikke bekræfte, at en ændring er på vej, men siger, at "alle gode idéer hilses velkommen".

Ifølge TV2's oplysninger vil der efter den nye grunduddannelse være mulighed for videreuddannelse og specialisering. En mulighed, der også foreligger efter den nuværende treårige uddannelse.

Peter Kofod Poulsen, medlem af Folketingets retsudvalg for Dansk Folkeparti, siger til TV2, at forslaget lyder spændende, og at Dansk Folkeparti ikke er afvisende.

- Vores hovedprioritet er, at vi får nogle betjente igennem og øget antallet af betjente i den danske politistyrke.

- Det lægger også nogle krav i forhold til efteruddannelse, så vi kan sikre, at styrken har en høj faglighed også i fremtiden, siger Peter Kofod Poulsen.

Politiforbundet har 10.520 medlemmer, og Dansk Folkeparti sagde i kølvandet på skudangrebene i februar i København, at partiet ønsker 2000 flere politibetjente på gaden inden for ti år.

Fire gange om året optager politiet 96 nye politielever, som det ser ud nu.

Siden skudangrebene 14. og 15. februar har landets betjente været under pres. Sygemeldingerne er steget, og i denne uge kom det frem, at politiet er så presset af andre opgaver, at anmeldelser af indbrud bliver nedprioriteret.

Rigspolitiet konkluderede selv i maj, at der er behov for mere fokus på politiets skydefærdigheder og evne til våbenbetjening.

Ved skudangrebene i København i februar skød og dræbte gerningsmanden Omar El-Hussein to civile og sårede seks betjente.

/ritzau/

 

Dagens Gossip