Regeringen vil have bedre mobil- og bredbåndsdækning

Skrevet af admin

07/12/2014

Mest læste i dag

Regeringen vil have bedre dækning på mobilen og hurtigere bredbånd til borgerne - også selvom de bor i udkantsområderne.

Sådan lyder det overordnede budskab i regeringens vækstplan for det digitale område, som bliver fremlagt mandag, erfarer DR.

Det er erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), der fremlægger planen.

Regeringen lægger ifølge DR op til, at teleselskaberne fremover skal anvende hinandens net for at sikre borgerne bedre dækning i yderområderne. Derudover vil regeringen åbne en ny frekvens til mobildækning.

Samtidig skal der stilles krav til teleselskaberne om at dække endnu bredere, når de næste kontrakter skal forhandles hjem.

Regeringen vil også give forsikrings- og pensionsselskaber mulighed for at eje og drive de kabler, der bringer internettet ud til borgere og virksomheder.

DR spekulerer i, at det kan være, fordi regeringen ikke mener teleselskaberne har været hurtige nok til at få bragt hurtige fiberforbindelser ud i landet.

Regeringen ønsker også færre gravearbejder og bedre udnyttelse af rør og kabler til bredbånd, fremgår det ifølge DR af planen.

Regeringen barsler også med en hjemmeside, hvor forbrugerne kan sammenligne, hvor god forbindelse de har til nettet forskellige steder i landet. Den bærer ifølge vækstplanen navnet tjekditnet.dk.

I alt indeholder planen, der skal forhandles på plads med Folketingets øvrige partier, otte punkter, der skal sikre bedre mobil- og bredbåndsdækning.

/ritzau/