Regeringen vil kigge på kriterierne for kystbyggeri

Regeringen ser gerne, at antallet af dispensationer til projekter med kystnært byggeri udvides fra de 10, der fredag fik en dispensation.

Derfor vil den "inden for en overskuelig fremtiden" invitere Christiansborgs partier til forhandlinger om en ny ordning.

Og her vil regeringen også kigge på, om de kriterier, der var til blandt andet miljøhensyn og potentiale for ekstra turisme, skal laves om.

Det siger miljøminister Eva Kjer Hansen (V) til Ritzau.

- Det vigtige er, at vi får en ny forsøgsordning. Så må vi diskutere antallet, ligesom vi skal diskutere kriterierne. Det behøver ikke være præcis de kriterier, der har været denne gang, siger hun.

- Det kan være, at vi skal se på, hvad det er, der skal til i forhold til de idéer, der har været fremme denne gang.

Præcis hvordan regeringen forestiller sig, at kriterierne skal ændres, vil ministeren diskutere med de andre partier.

Ved denne ansøgningsrunde levede 20 af projekterne op til de kriterier, som den tidligere SR-regering blev enige med Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti om.

Kriterierne indeholder blandt andet krav om et meget stort ekstra turismepotentiale, samt at projekterne skal være i harmoni med den natur, de ligger i.

De kriterier holder Socialdemokraterne som udgangspunkt fast i, selvom man lytter til regeringens forslag.

- Jeg vil på forhånd hverken sige ja eller nej til et forslag, jeg ikke har set endnu, siger partiets miljøordfører, Maja Panduro.

Spørgsmål: Hvis evalueringen af de her forsøg siger, at det her gik ikke godt, bliver projekterne så pillet ned?

- Nej, det gør de givetvis ikke. Det er meget store investeringer. Det er også derfor, at det er et meget begrænset antal, man giver forsøgsvis tilladelse til, siger hun.

Dansk Folkeparti har allerede meldt deres opbakning til at udvide antallet af dispensationer.

Liberal Alliance var ikke med i aftalen denne gang, men partiet tilbyder at støtte en aftale, hvor kriterierne for kystbyggeri lempes.

- Vi er meget åbne for forhandlinger, der kan føre til, at vi får reduceret de barrierer, der står i vejen for nybyggeri og dermed øget vækst i kystområderne, siger miljøordfører Carsten Bach (LA).

/ritzau/

 

Dagens Gossip