Regeringen vil øge investeringer i moderne stalde

Moderne kvæg- og svinestalde skal hjælpe de danske landmænd til at klare sig bedre i den internationale konkurrence.

Det mener regeringen, som vil målrette 850 millioner kroner fra landdistriktsprogrammet til investeringer i nye og moderne kvæg- og svinestalde. Samtidig får danske mælkeproducenter en afdragsordning, så de bedre kan investere og skabe nye job.

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Folketingets spørgetime.

- Vi vil give landmændene nye og bedre muligheder for at investere i moderne staldanlæg og maskiner, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

- Jeg håber, at Folketingets partier vil være med. Fødevareministeren indkalder meget snart til forhandlinger om Landdistriktsprogrammet.

Hovedparten af midlerne i Landdistriktsprogrammet kommer primært fra EU suppleret af nationale midler. Der er dermed ikke tale om, at regeringen skal finde nye penge. Men man vælger nu at fokusere pengene på et område, som skal hjælpe landbruget.

Regeringen håber, at man ved at afsætte midler fra landdistriktsprogrammet kan understøtte nye investeringer fra landbruget for op til tre milliarder kroner.

- Det er et stort beløb. Det vil både gavne vækst, miljø og arbejdspladser. Og især i de dele af Danmark, som har hårdest brug for det, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip