Regeringen vil satse ude for at få job hjemme

Skrevet af admin

12/11/2014

Dagens topnyheder

30 repræsentanter fra erhvervslivet, erhvervsorganisationer, forskningsverdenen og ministerier skal fremover rådgive regeringen om handel, økonomi, eksport og investeringer for at styrke Danmarks position på de globale markeder.

Rådgiverne er samlet i det nyetablerede Udenrigsøkonomisk Forum (UØF), som handels- og udviklingsminister Mogens Jensen indvier onsdag.

- Vi har brug for et Danmark, der står stærkt på de globale markeder, for derigennem at bidrage til vækst og beskæftigelse herhjemme. Jeg har store forventninger til rådgivningen fra Udenrigsøkonomisk Forum.

- Jeg håber, at en endnu tættere kobling mellem erhvervslivet og Udenrigsministeriets handels-, eksport- og investeringsaktiviteter vil kunne styrke os på de globale markeder, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Temaet for det første møde i Udenrigsøkonomisk Forum er vækstøkonomiernes betydning for dansk vækst og beskæftigelse.

- Men der er mange andre relevante temaer, vi bør tage fat på fremover. Det gælder for eksempel den tiltagende urbanisering, ressourceknaphed og ungdomsarbejdsløshed i Europa. Jeg er glad for, at så mange dygtige og engagerede mennesker har sagt ja til at deltage, siger Mogens Jensen.

Administrerende direktør for Arla Foods Peder Tuborgh er udpeget som formand for UØF, der forudses at mødes to gange årligt.

- Erhvervslivet og diplomatiet har fundet en gensidig forståelse af, at vi har brug for hinanden. Den afhængighed er helt åbenlys i dag, og det er afgørende for danske virksomheder, at det officielle Danmark kan være med til at åbne nogle døre, siger Peder Tuborgh.

Om vækstøkonomierne betydning for dansk økonomi siger Peder Tuborgh:

- Danske virksomheder har generelt stort mod på at etablere sig på de såkaldte "emerging markets", og her har de brug for hjælp og assistance fra ambassader og diplomati. Derfor er det godt, at erhvervslivet selv får mulighed for at rådgive Udenrigsministeriet til gavn for virksomhederne og dansk jobskabelse.

/ritzau/