Regeringen vil slå hårdt ned på udenlandske tiggere

Danskerne skal ikke finde sig i tiggeri, bare fordi antallet af flygtninge stiger i Danmark. Regeringens asyludspil vil derfor opretholde lov og orden i de danske gader ved generelt at skærpe reglerne for tiggeri.

Det fortæller justitsminister Søren Pind (V) til fremlæggelsen af udspillet fredag eftermiddag.

- Vi vil ikke stå i en situation, hvor antallet af migranter betyder, at danskere skal acceptere mere betleri i gaderne.

- I dag er det sådan, at en betler kun kan straffes, hvis han tidligere har fået en advarsel fra politiet. Det vil vi afskaffe, så vi har bedre mulighed for at varetægtsfængsle betlere, siger Søren Pind.

Ministeren vil ikke kun afskaffe advarslerne. Det skal også få større konsekvenser at være tigger i Danmark.

- Vi vil skærpe straffen, så betleri som udgangspunkt vil koste 14 dages ubetinget fængsel, siger Søren Pind.

Generelt er regeringens forslag, at al tiggeri straffes med det dobbelte af tidligere, hvilket gør de 14 dage til udgangspunktet for en minimumsstraf.

Selvom lovændringerne vil gælde for alle, er formålet, at danskerne skal føle sig trygge trods den uvante flygtningesituation, og at lovændringerne skal afskrække flygtninge og asylansøgere fra at tigge.

- Der er behov for et signal om, at betleri kan føre til fængselsstraf og udvisning, siger Søren Pind.

Indsatsen mod tiggere er en del af et samlet udspil, der i sin helhed skal give politiet bedre muligheder for at håndtere flygtningepresset.

Hvis det bliver nødvendigt, skal ordensmagten nemlig have mulighed for at ty til yderligere en række tiltag, som Søren Pind fremlægger på vegne af regeringen.

Det drejer sig om, at politiet skal kunne etablere modtagecentre, hvor flygtninge kan tilbageholdes, skal kunne tilbageholde flygtninge for at få dem identificeret og skal kunne stande bus-, tog- og færgedrift over grænserne.

Desuden vil regeringen åbne mulighed for at suspendere fra reglen om, at mennesker maksimalt må tilbageholdes tre gange 24 timer, inden de kommer for en dommer.

Statsminister Lars Løkke (V), integrationsminister Inger Støjberg (V) og justitsministeren selv understreger alle, at de muligheder kun skal tages i brug, hvis det bliver nødvendigt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip