Regeringen vil smække døren i for Syrien-krigere

Regeringen vil tage opholdstilladelsen fra de udlændinge, der rejser ud af landet for at deltage i væbnede konflikter. Det siger justitsminister Karen Hækkerup (S) til DR.

Udspillet kommer efter de seneste dages intense debat om de såkaldte Syrien-krigere, som Danmark ifølge Politiets Efterretningstjeneste har leveret omkring 100 af til slagmarkerne i Syrien og landene omkring.

Dermed er Danmark et af de lande i Europa, der i forhold til indbyggertal har flest såkaldte hellige krigere.

De Radikale har allerede talt for muligheden for at inddrage pas, mens Venstre med støtte fra den blå blok ønsker, at myndighederne skal give folk lov til at rejse til eksempelvis Syrien - ellers kan der vanke en fængselsstraf på op til seks år.

Udlændinge, der rejser til Syrien uden en forudgående tilladelse fra Justitsministeriet, skal kunne idømmes en fængselsstraf på seks år, lyder forslaget fra Venstre, der vil have oprettet en liste over lande, der skal være omfattet af forbuddet.

I regeringens kommende handlingsplan for, hvordan man skal forhindre unge danskere i at tage til Syrien og Irak for at kæmpe, vil der også være en såkaldt online-strategi, som skal forhindre ekstremistiske budskaber i at blive spredt på nettet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip