Regeringen vil tillade apoteker på sygehusene

Hvad både apoteker og forbrugerorganisationer har ønsket i årevis, ser nu ud til at kunne blive virkeligt: Muligheden for at åbne almindelige apoteker på landets sygehuse. Den mulighed bliver nu nævnt i regeringens forslag til en ny apotekerlov, skriver Politiken.

Lovforslaget har netop været i høring. Og det får både ros og ris med på vejen fra forbrugernes repræsentant.

- Vi synes, at det eneste rigtige er, at forbrugerne kan købe deres medicin med hjem, når de er på sygehuset, for det giver jo ingen mening, at man kun kan købe tulipaner og tøjbamser i sygehusenes forhaller, men skal ud og finde et apotek umiddelbart efter en udskrivelse, siger Sine Jensen, seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk, til Politiken.

Anne Kahns, formand for Danmarks Apotekerforening, er enig.

- Nu ser det ud som om, at der sker noget - at vi omsider får mulighed for at oprette apoteker ude på sygehusene. Det betyder, at vi kan hjælpe rigtig mange borgere i en vanskelig situation og sikre, at patienterne eller deres pårørende allerede i forbindelse med udskrivningen kan få den medicin, de har brug for - uden at de skal ud og køre efter den, siger hun.

Adskillige apoteker har i årenes løb forsøgt at få lov at åbne apoteker på sygehusene. Uden held. Ifølge Apotekerforeningen har myndighederne ikke hidtil givet den slags bevillinger.

At dømme efter lovteksten skal de nye sygehusapoteker i givet fald drives i regi af de almindelige apoteker. Det har ellers også været på tale at give opgaven til sygehusenes egne apoteker, der leverer lægemidler til sygehusafdelingernes læger og sygeplejersker.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S), men ministeriet har sendt denne kommentar til Politiken:

- Med den foreslåede modernisering af apotekersektoren vil apotekere få bedre mulighed for at oprette apoteker på sygehuse, da de fremover frit kan åbne apoteksfilialer inden for en radius af 75 kilometer fra deres eksisterende apotek.

/ritzau/

 

Dagens Gossip