Regeringen vil udvide kystbyggerier trods protester

Skrevet af admin

30/10/2015

Dagens topnyheder

Flere end ti steder i Danmark bør ifølge regeringen have lov til opføre eksempelvis hotelbyggerier, hvis de mener, det kan gavne turismen.

Derfor vil regeringen udvide antallet af projekter, der skal have tilladelse til at bygge nær kysterne, skriver Jyllands-Posten fredag.

Og der har allerede været en del ansøgninger, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) til Jyllands-Posten.

- Det har jo været en overvældende succes i forhold til ansøgninger, siger han under et fælles interview med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

De mødes fredag morgen med aftalepartierne bag den såkaldte forsøgsordning om kyst- og naturturisme.

Sidste år vedtog den daværende SR-regering en vækstplan for dansk turisme, og som appendiks til planen aftalte den sammen med V, DF og De Konservative, at der skulle iværksættes en forsøgsordning til at fremme kyst- og naturturismen.

I loven er det fastsat, at der kan gives op til ti tilladelser, og det er de projekter, som nu er godkendt og offentliggøres fredag.

Men Venstre vil gå længere end det.

- Vi har igennem lang tid argumenteret for, at ti ikke var et særligt ambitiøst tal, og det tror jeg, vi må sige, vi har haft ret i, fordi der har været så stor interesse på kryds og tværs, store og små projekter, som alle kan have et potentiale i sig, siger Troels Lund Poulsen (V) til Jyllands-Posten.

Ifølge Eva Kjer Hansen har kyst- og naturturismen været presset i en årrække.

Men det mener Danmarks Naturfredningsforening ikke er korrekt. De har fra starten kritiseret planerne.

- Det er at sælge vores arvesølv. Og det kan man jo kun gøre én gang. Det kan godt være, at der skal nogle penge i statskassen og måske i kommunekassen, men man kan kun få de penge én gang.

- Og hvorfor er det lige denne regering, der må tage den værdi og formøble den i "cool cash", siger præsident i foreningen Ella Maria Bisschop-Larsen.

DF vil ikke afvise at støtte regeringens forslag.

- Hvis vi fremover også skal være efterspurgt som turistdestination med kystturisme, skal vi tilbyde andet end 70'er-sommerhuse, siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby.

Socialdemokraterne har endnu ikke gjort sig klar, hvad de synes. Derfor kan det blive nødvendigt for Venstre at søge et nyt flertal med blandt andet Liberal Alliance.

/ritzau/