Regeringens kamp mod hellige krigere møder kritik

Udrejseforbud, inddragelse af pas og i værste fald inddragelse af opholdstilladelsen for udlændinge.

Det er elementer i SR-regeringens lovforslag, som skal forhindre, at danskere og udlændinge i Danmark tager til Syrien, Irak eller andre lande for at deltage i en væbnet konflikt.

Men en bred vifte af organisationer stiller nu spørgsmål til retssikkerheden. Det viser endnu ikke offentliggjorte høringssvar, som Jyllands-Posten har fået indsigt i.

En udlænding kan ifølge lovforslaget miste opholdstilladelsen, hvis personen opholder eller har opholdt sig uden for landet, og der er "grund til at antage", at udlændingen under opholdet deltager i aktiviteter, der kan være en fare for Danmarks sikkerhed.

Flere organisationer, herunder Advokatrådet, mener, at retssikkerheden og klageadgangen er alt for dårlig, især for de udlændinge, der kan ende med helt at miste opholdstilladelsen, skriver Jyllands-Posten.

- Formuleringen "grund til at antage" betyder blot, at en mistanke, som politiet eller Politiets Efterretningstjeneste har til den pågældendes adfærd, kan få alvorlige konsekvenser for de mennesker, som risikerer aldrig at kunne komme ind i Danmark igen og dermed heller ikke i det meste af Europa, siger formanden for Advokatrådets strafferetsudvalg, Sysette Vinding Kruse til Jyllands-Posten.

Også organisationer som tænketanken Justitia, Retspolitisk Forening og Institut for Menneskerettigheder kritiserer regeringens lovforslag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip