Regeringschef overtager styringen i kriseramte Siumut

Grønlands fungerende regeringschef, Kim Kielsen, er valgt til formand for det kriseramte Siumut-parti ved et ekstraordinært landsmøde, rapporterer KNR.gl.

Inden landsmødet havde tre kandidater meldt deres kandidatur.

Ud over Kim Kielsen gjaldt det medlem af Folketinget Doris Jakobsen samt Nick Nielsen, der er Grønlands tidligere kultur- og kirkeminister.

Kort tid inden afstemningen gik i gang, steg spændingen imidlertid gevaldigt, da den tidligere landsstyreformand og nuværende parlamentsformand, Lars-Emil Johansen, erklærede, at også han var i spil til posten.

Sådan skulle det dog ikke gå, mente et flertal af de 66 stemmeberettigede, der valgte at pege på Kim Kielsen, der har en fortid som politibetjent i Grønland.

47-årige Kim Kielsen tiltrådte som fungerende regeringschef i Grønland, efter at det kom frem, at den hidtidige Siumut-leder og regeringschef Aleqa Hammond havde brugt over 100.000 kroner af selvstyrets landskasse til private formål.

- Jeg er her ikke for at arbejde for mig selv, jeg er her for at arbejde for folket, sagde Kim Kielsen i sin takketale ifølge KNR.gl.

I Aleqa Hammonds regering var Kielsen minister for miljø og natur.

/ritzau/

 

Dagens Gossip