Regeringsdeltagelse er stadig det officielle mål for SF

Selvom et kaosramt SF er trådt ud af regeringen og har fået ny formand i skikkelse af Pia Olsen Dyhr, kommer det ikke til at ændre partiets overordnede politiske pejlemærker.

Det har været diskuteret, om man skulle vende tilbage til rollen som mere traditionelt venstrefløjsparti, men nu har partiets magtfulde landsledelse forfattet et udkast til parties fremtidige politik, og det fremgår, at SF fortsat vil gå efter regeringsindflydelse.

- SF skal som udgangspunkt deltage i en regering, når der er centrum-venstre flertal i Danmark, står der i udkastet, som skal diskuteres og vedtaget på det ekstraordinære landsmøde i begyndelsen af marts.

Dog er der også en passus i udtalelsen, der kan tolkes som en imødekommelse af de kritikere, der har ment, at partiet har gået for meget på kompromis i regeringssamarbejdet med Socialdemokraterne og De Radikale.

I hvert fald er der opstillet tre tydelige krav, der skal være opfyldt, før man i fremtiden kan gå i regering.

- Det skal være på baggrund af et styrket SF, med klare mærkesager skrevet ind i regeringsaftalen, og med en overordnet økonomisk politik, der ligger mere til venstre end den nuværende SR-regerings, står der.

Den interne uenighed i partiet - som i sidste ende førte til partiets udtræden af regeringen - er blandt andet gået på, om man i regeringssamarbejdet med især De Radikale har måttet gå for meget på kompromis.

Det fremgår af udtalelsen, at man har fået gennemført vigtige tiltag, men at det bestemt ikke har været "hverken let eller smertefrit".

Dog vil man fortsætte et tæt samarbejde med regeringen, fremgår det.

- Målet er stadig at arbejde konstruktivt for at få gennemført mest muligt SF-politik og trække regeringen i en mere solidarisk og grøn retning. Vores ambitioner er ikke blevet mindre, men vores placering er blevet en anden, står der.

Udtalelsen er foreløbig kun landsledelsens udkast. Den skal diskuteres på landsmødet og til afstemning, og den kan derfor ændre sig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip