Regeringskrise påvirker svenskernes privatøkonomi

Regeringskrisen i Sverige kommer til at påvirke svenskernes privatøkonomi.

Da det onsdag stod klart, at Sveriges regering ikke kunne få sin finanslov gennem Riksdagen, og statsminister Stefan Löfven bebudede et nyt valg den 22. marts, betød det, at de reformer, som regeringen har foreslået, ikke kommer til at blive gennemført.

Blandt disse reformer er for eksempel skattelettelser til de pensionister, som har de laveste indkomster. De pensionister, der har en pension på 10.000 kroner, kunne se frem til at få sænket skatten med 270 kroner.

Det bliver nu den finanslov, som de borgerlige partier i Alliansen gik til valg med, som kommer til at gælde for 2015.

- Der kan gøres visse tilføjelser, men de udgifter, som er fastsat der, gælder for 2015, siger økonomen og politologen Henrik Ekengren Oscarsson til TT.

- Den finanslov, der nu kommer til at gælde, vil være svær at ændre væsentligt, da der hersker stor politisk uenighed, og man kan i princippet ikke ændre budgetterne for de forskellige udgiftsområder i en finanslov, som har været til afstemning, tilføjer han.

- Men man kan træffe beslutning om at bruge vedtagne beløb anderledes end først vedtaget, pointerer han.

Ekengren Oscarsson påpeger, at Sverige kan få en forårsfinanslov efter valget, men at det måske først bliver til næste efterår, at en ny regering virkelige kan påvirke finansloven, men så gælder det 2016.

/ritzau/TT

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip