Regeringskritisk sanger chikaneret: Du er Israels fjende

Grøfterne på de politiske fløje i Israel er blevet dybere efter valget i sidste uge, da premierminister Benjamin Netanyahu fik mandat til endnu en periode på posten.

Da den israelske sanger Achinoam Nini, der også kendes som Noa, forleden ankom til lufthavnen i Tel Aviv, blev hun mødt af trusler og chikane.

Den kvindelige sanger fortæller, at en flok mennesker var mødt frem i Ben Gurion-lufthavnen få dage efter valget. Her blev hun mødt af råb fra vrede Netanyahu-støtter.

- Her kommer Achinoam Nini, en fjende af Israel. Vi skal gøre det samme med dig som med Geffen, skriver hun om deres tilråb.

Sangeren og forfatteren Jonathan Geffen blev i weekenden angrebet i sin bolig i en israelsk landsby, efter at han havde kaldt Netanyahus valgsejr for "nakba".

Nakba betyder katastrofe på arabisk, og det er sådan palæstinenserne betegner oprettelsen af staten Israel.

Noa har på sin blog givet udtryk for skuffelse, efter at Netanyahus parti, Likud, vandt valget.

- Jeg var deprimeret og helt knust efter måneder med hårdt arbejde og håb om, at denne gang ville vi endelig slippe af med Netanyahu, skrev Noa.

Den israelske sanger præsenterede sit land i Eurovision i 2012 med sangen "There Must Be Another Way". Hun optrådte ved den lejlighed med den israelsk-arabiske sanger Mira Awad.

/ritzau/NTB

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip