Region: Eurovision fik ingen blankocheck på forhånd

admin

|

05/08/2014

Dagens topnyheder

Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), afviser, at der er nogen "præcedens" for, at regionen stod klar med ekstrabevillinger, når budgetterne skred under de storstilede forberedelser til det internationale melodi grand prix i København.

Det er direktøren for Wonderful Copenhagen, Lars Bernhard Jørgensen, der til Ekstra Bladet tirsdag siger, at "der havde været præcedens for" ekstrabevillinger, og at "det indgik som en del af forståelsen for den samlede kontrakt" mellem bidragyderne til musikfesten, der blev tre gange dyrere end ventet.

Men det "undrer" regionsformanden:

- Det må jeg afvise. Selvfølgelig har det været sådan, at vi som bidragydere løbende har været indstillet på at forholde os til de udfordringer, der opstod hen ad vejen, siger hun.

- Men dertil og sige, som Lars Bernhard er citeret for, at der var en underliggende forståelse om, at vi løbende skulle dække nye udgifter, der synes jeg godt nok, at han strækker den langt.

Spørgsmål: Kan du slet ikke forstå, at han har fået det indtryk?

Egentlig ikke rigtig, vi har jo taget stilling til udgifterne efterhånden, som de opstod, men der har jo bestemt ikke været udstedt nogen blankocheck på forhånd, fastslår regionsformanden.

Det var især beslutningen om at holde arrangementet i en nedlagt fabrikshal på den gamle B&W-grund på Refshaleøen i København, der trak søm ud i budgetterne.

Hallerne havde ingen tribuner, ingen varme og ingen kloakering. Og DR havde særlige ønsker til scenekonstruktionen, der krævede en teltby, ligesom hallens bærende søjle skulle fjernes for at gøre plads til et panorama-kamera.

- Bare som eksempel gav vi i foråret over fire millioner kroner i ekstra tilskud til fjernelse af de bærende søjler i B&W-Hallen. Og allerede dengang var flere regionspolitikere ude og gøre det klart, at det var "hertil og ikke længere", siger Sophie Hæstorp Andersen.

Lige nu og her står Wonderful Copenhagen og mangler 58 millioner kroner. De 12 af dem kan de selv betale, mens organisationen har foreslået Region Hovedstaden, at de får de resterende 46 millioner i ekstraordinært tilskud, som så modregnes over de kommende års budgetter.

/ritzau/