Region Hovedstaden erkender fejl ved hjemløsedødsfald

Region Hovedstaden slår fast, at akutberedskabets retningslinjer ikke blev fulgt, da en 33-årig hjemløs, der ventede på en ambulance på Amager, afgik ved døden.

Den hjemløse borger døde mandag eftermiddag ved Amagerbro Metrostation i København, efter at der tre gange var blevet ringet 112.

I alt gik der 26 minutter fra det første opkald, til ambulancen var fremme, og det var for lang tid, erkender Region Hovedstaden.

I en redegørelse om hændelsesforløbet skriver Region Hovedstadens Akutberedskab, at det skyldes menneskelige fejl.

- Det er akutberedskabets konklusion, at der i denne hændelse først og fremmest er tale om beklagelige, menneskelige fejl.

- Fejlene er at betragte som alvorlige og har formentlig betydet, at akutberedskabet ikke sendte en ambulance og akutlæge tids nok i forhold til at hjælpe den ukontaktbare borger, lyder det.

Det står endnu ikke klart, hvad konsekvenserne bliver. Foreløbig har akutberedskabets ledelse gennemført "tjenstlige samtaler med de pågældende sundhedsfaglige visitatorer".

Akutberedskabet indskærper dog over for sundhedspersonalet, at dem, der modtager opkaldene, skal være særligt opmærksomme, hvis samtalen drejer sig om en socialt udsat borger.

Desuden undersøges det, om der skal foretages ændringer i spørgeguiden, og der vil blive foretaget en større, sundhedsfaglig vurdering af personalets visitation.

/ritzau/

 

Dagens Gossip