Region Hovedstaden har fundet fremtidens ambulancefolk

Region Hovedstaden har nu fået på plads, hvem der i fremtiden skal køre regionens ambulancer.

Tirsdag har regionsrådet besluttet at tildele kørslen med ambulancer til to af de nuværende operatører - Falck A/S og Københavns Brandvæsen.

I dag køres regionens ambulancer også af Frederiksberg Brandvæsen, men fra februar 2016 og seks år frem kommer Falck og Københavns Brandvæsen til alene at stå for ambulancekørslen i regionen.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) glæder sig over den nye aftale.

- Jeg er meget tilfreds med udbuddets resultat. Vi valgte det, der var bedst for borgerne, og samtidig billigst for regionen, siger hun i en pressemeddelelse.

Forud for budrunden havde Region Hovedstaden opsat en række krav til forbedringer af fremtidens ambulancekørsel, såsom et elektronisk båresystem på nye ambulancer og nye fælles retningslinjer for kvalitetsbevidst behandling.

De krav opfyldte både Falck og Københavns Brandvæsen.

- Vi sætter nye og højere standarder for ambulancekørsel i Danmark med de krav, vi har sat. Det bliver en mærkbar gevinst for de mange borgere, som vi skal hjælpe, og som ofte står i en sårbar og akut situation, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Hos Falck er man meget naturligt også glad for, at man også i fremtiden kommer til at køre ambulancer i hovedstaden.

- Vi ser frem til det fortsatte samarbejde og vil gøre alt for at leve op det store ansvar, det er at levere en hurtig, tryg og effektiv ambulancetjeneste til borgerne i hovedstadsregionen, siger regionsdirektør i Falck, Jørgen Mieritz i en pressemeddelelse.

I forhold til ambulancekørsel er Region Hovedstaden delt op i seks delområder.

I den nye aftale får Falck tildelt fire af områderne: Den nordlige del af regionen samt omegnskommunerne og Bornholm. Københavns Brandvæsen skal varetage de to centrale områder: Vest og øst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip