Region udleverer materiale om Carl Holst til politiet

Sydøstjyllands Politiet har bedt Region Syddanmark om materiale for at kunne efterforske, hvorvidt Carl Holst (V) har gjort brug af sin tidligere assistent Christian Ingemann Nielsen i forbindelse med valgkampen.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Politiet har modtaget tre anmeldelser i sagen, der førte til, at Holst i september gik af som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde, da det ifølge ham selv kom til at "skygge" for mulighederne om at gøre en forskel som minister.

Christian Ingemann Nielsen var ansat som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark, dengang Holst sad som regionsrådsformand. Siden blev han særlig rådgiver for Holst, da han fik en ministerpost.

Og nu bliver det altså undersøgt om Christian Ingemann Nielsen også arbejdede som personlig assistent og hjalp Holst i valgkampen, da han var ansat i regionen.

Region Syddanmark og Sydøstjyllands Politi har før efterårsferien haft møde, og det har resulteret i, at politiet har fået udleveret det samme materiale, som Statsforvaltningen også fik udleveret før efterårsferien.

Altså alle tilgængelige oplysninger og dokumenter, der kan belyse sagen. Hvilket også vil sige den tidligere regionrådsformands kampagnemail, som han efter pres indvilgede i at udlevere til Statsforvaltningen.

Siden har Region Syddanmark også oplyst til Statsforvaltningen, at Christian Ingemann Nielsens ansættelse i regionen var aftalt på forhånd, og at den blev forsøgt kørt uden om den officielle ansættelsesprocedure.

Det var for vigtig en oplysning til, at regionen mente, at den kunne tilbageholde den.

Region Syddanmark ved ikke mere på nuværende tidspunkt og har derfor ikke yderligere kommentarer i sagen, skriver de i pressemeddelelsen. Den samme melding kommer fra politiet.

- Jeg kan bekræfte, at mødet er afholdt som led i efterforskningen. Men på nuværende tidspunkt, kan vi ikke oplyse mere af hensyn til efterforskningen og straffeloven, siger kommunikationschef Ulla Kaspersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip