Regionsformand overvejer politianmeldelse af læger

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er chokeret over, at fire læger har været så utilfredse med den nye akuttelefon, at de siden 1. januar har foretaget 255 opkald til det nye 1813-nummer.

- Jeg synes, det er rystende, at læger har ringet ind til 1813 for at forlænge ventetiderne for syge mennesker. Det er svært foreneligt med det at være læge, siger Sophie Hæstorp Andersen.

En af de fire læger har i løbet af blot en time ringet 115 gange til akuttelefonen, oplyser Region Hovedstaden. Og det er så groft, at regionsrådsformanden overvejer en politianmeldelse.

- Nu kigger vi på det og forsøger at finde ud af, hvad vi skal stille op med den her viden.

- Det er klart, at hvis en enkelt person havde ringet 115 gange til 112 og chikaneret, så havde vedkommende været politianmeldt. Vi har ikke taget stilling til, om vi vil politianmelde den her læge, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Region Hovedstaden oplyser, at man har fundet ud af, at enkelte læger på en lukket Facebook-gruppe opfordrer hinanden til at bruge taletidskort for at skjule deres identiteter og til at ringe til 1813 for at presse ventetiderne op.

- Min opfordring er, at nu holder man op, for det her er jo ikke kendetegnende for flertallet af lægerne, som jo aldrig kunne finde på det her, siger Sophie Hæstorp Andersen.

- Men det er da klart, at vi sidder og tænker, hvordan vi skal kunne samarbejde med eksempelvis den her læge, der står bag en stor del af opkaldene, og som har siddet og taget tid fra syge mennesker, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip