Regionsformand: Vi har leveret varen

Skrevet af admin

26/03/2014

Mest læste i dag

Ifølge formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), bliver det svært at finde et sundhedssystem som for de samme penge har leveret lige så store resultater som det danske.

Derfor mener han, at den tilbagevendende diskussion om regionernes overlevelse er forfejlet.

- Vi har blandt mange andre resultater på få år sikret produktivitetsstigninger i sundhedssektoren, som siger spar to, siger han.

Og selvom regionerne har skulle tage upopulære beslutninger som at lukke lokale, mindre sygehuse og centralisere fremtidens sygehuslandskab, så peger han på, at der fortsat er stor patienttilfredshed generelt.

- Det er umuligt at undgå skønhedspletter på det samlede billede af en sektor, der har så stor folkelig fokus, og for eksempel har en million årlige indlæggelser, siger Bent Hansen.

Han advarer derfor mod, at regionerne igen bliver politisk kastebold og at der skabes ny usikkerhed om regionernes fremtid ikke mindst af hensyn til de mange ansatte, der hver dag skal levere resultaterne.

Det sker efter, at udtalelser fra Danske Regioners næstformand Carl Holst (V) for nylig har skabt ny debat om Venstres planer om at nedlægge regionerne.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har desuden tidligere fremlagt planer om at erstatte regionerne med tre store statslige sygehusfællesskaber med de store universitetshospitaler i København, Aarhus og Odense som krumtapper.

Venstres borgerlige støttepartier efter et kommende folketingsvalg har desuden meget lidt til overs for regionerne og ser dem gerne nedlagt.

- Men Venstre er et seriøst part, som forhåbentlig tager sit ansvar alvorligt - uanset resultatet af næste valg i stedet for at kaste regionerne som en politisk luns til Dansk Folkeparti og dermed kaste sundhedssystemet ud i kaos, siger Bent Hansen.

/ritzau/