Regionshospitalet Viborg fejrer 40 års fødselsdagfest på børneafdelingen

31/10/2012 10:34

Sara Christiansen

Nyheder

Mest læste i dag

Idag dækker Børneafdelingen et bredt medicinsk område, der spænder helt fra for tidligt fødte børn, til børn med infektionssygdomme, og akutte og kroniske lidelser af enhver art.

Børneafdelingen ønsker at give deres patienter, og patienternes familie, følelsen af tryghed, og inddrager idag hele familien mest muligt under udredningen af børnenes sygdom og indlæggelsesforløb.

- Når vi inviterer til 40 års fødselsdagsfest, er det ikke kun for at fejre os selv, men i lige så høj grad for at vise en anden og mere tryg side af Børneafdelingen frem til børn og deres familier. Hensigten er at give udefrakommende mulighed for at se Børneafdelingen under nogle mere afslappede og glædelige omstændigheder, end når de normalt besøger os, siger ledende overlæge i Børneafdelingen, Lars G. Hansen.

Fødselsdagen byder blandt andet på danseshow, en tryllekunstner og snørebåndsspisningskonkurrence. På rundvisninger og stande på alle dele af Børneafdelingen kan man teste sin viden om kroppen, hospitalsklovnene Petunia og Fru Ib laver fødselsdagsfilm, og en skattejagt vil bringe nysgerrige sjæle rundt til forskellige kroge af hospitalet i jagten på en hemmelig præmie. Og så har den lokale ”Doktor-bager” til lejligheden bagt en kagemand så stor, at den bliver transporteret til Børneafdelingen ad flere omgange, og først samles endeligt ved ankomsten.

- Selvom vi fejrer 40 års fødselsdag, er vi ikke blevet en ”voksen” afdeling af den grund. Vores behandlingstilbud retter sig mod børn – derfor er det kun naturligt, at vi også fejrer fødselsdagsfest med aktiviteter i børnehøjde. Men forældrene og bedsteforældre er selvfølgelig også inviteret, siger oversygeplejerske på Børneafdelingen Maria Brinck Krog.

Fødselsdagsfesten finder sted den 1. november fra kl. 14.30 til 17.00, hvor alle børn og barnlige sjæle (og deres forældre) er inviteret til en anderledes dag i Børneafdelingen på 6. etage på Regionhospitalet Viborg.