Regionsrådsformand Carl Holst vil i Folketinget

26/07/2014 10:50

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Region Syddanmark må nok på jagt efter en ny regionsrådsformand, for ved næste folketingsvalg vil den nuværende mand på posten, Carl Holst (V), forsøge at blive valgt ind på Christiansborg. Det skriver JydskeVestkysten.

Ved regionsrådsvalget for otte måneder siden stemte 94.000 danskere ellers på ham og sikrede ham endnu en periode for bordenden i Region Syddanmark. Alligevel mener Venstre-manden ikke, at han snyder vælgerne ved at melde sit Folketings-kandidatur ud så kort tid efter valget.

- Det var 100 procent reelt, da jeg sidste år afviste at ville stille op til Folketinget, siger Carl Holst til JydskeVestkysten.

Den 44-årige Venstremand blev under forsommerens bilagsskandale i Venstre kendt som en trofast støtte for Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Carl Holst opfordrede blandt andet til "radiotavshed i medierne" og tilskyndede i stedet en intern diskussion i Venstre.

Den garvede regionspolitiker bekræfter over for JydskeVestkysten, at hele sagen om tøjkøb til Lars Løkke Rasmussen og den interne tumult, det kastede partiet ud i, er medvirkende årsag til, at han nu har fået lyst til at skifte regionspolitik ud med landspolitik.

- Jeg tænkte, at jeg er så meget Venstremand, at jeg også gerne vil være en del af Christiansborg, siger han til avisen.

Carl Holst har en lang politisk karriere i Venstre bag sig. Den begyndte i Venstres Ungdom, hvor han var formand fra 1993-95. Fra 1994-2006 var han medlem af Sønderjyllands Amtsråd - de sidste seks år som amtsborgmester.

Siden 2006 har han været regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Derudover sidder han i to af Venstres magtfulde organer. Siden 1992 har han således været medlem af Venstres hovedbestyrelse, og siden 2010 også partiets forretningsudvalg.

/ritzau/