Regn og uheld spolerer Magnussens kvalifikation

Racerkøreren Kevin Magnussen (Renault) indleder søndagens Formel 1-grandprix i Ungarn bagest i feltet.

I en kvalifikation præget af kraftigt regnvejr, udsættelse og røde flag i Budapest satte den 23-årige dansker 19. bedste tid blandt de 22 kørere.

Kvalifikationen måtte i første omgang udsættes i 20 minutter, og fire gange blev første kvalifikationsrunde, den såkaldte Q1, afbrudt og til sidst afblæst på grund af rødt flag.

Først kørte svenske Marcus Ericsson (Sauber) og dernæst Felipe Massa (Williams) galt, og begge gange blev Magnussen afbrudt midt i en potentiel hurtig runde.

Med fem minutter tilbage af Q1 valgte Kevin Magnussen at køre ud på regnvejrsdæk, hvilket viste sig at være en fejl. Derfor måtte danskeren i pit og skifte til de hurtigere intermediate-dæk.

Netop som Magnussen igen kunne sætte fart i sin Renault, kørte indoneseren Rio Haryanto (Manor) galt. Da der kun var godt et minut tilbage af Q1, blev første del af kvalifikationen afblæst.

Danskerens holdkammerat Jolyon Palmer indleder søndagens grandprix fra 17. bedste startposition.

Nico Rosberg (Mercedes) starter forrest i Ungarn med holdkammeraten Lewis Hamilton som nærmeste konkurrent.

Hamilton var på vej til at sætte hurtigste tid, men briten blev tvunget til at lette på speederen på grund af et gult flag. Det kunne Rosberg lukrere på, da det gule flag var ophævet, da tyskeren kørte ud på sin sidste omgang.

Den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton, er et point efter Rosberg i VM-stillingen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip