Regningen for Eurovision nærmer sig nu 100 millioner

Regningen for Eurovision i København i maj er ved at være gjort op, og det bliver en dyr fest for danskerne.

Selskabet bag Eurovision, Projektselskabet, har nemlig overskredet sit budget med over 70 millioner kroner, hvilket betyder, at den samlede regning til skatteyderne ender på 96,7 millioner kroner, skriver metroxpress.

Det viser det foreløbige regnskab fra den 15. juni, som metroxpress er i besiddelse af.

Metroxpress har fået tre revisorer og en økonom til at gennemgå regnskabet, og de siger enstemmigt, at det på ingen måde hænger sammen.

- Man kan undre sig over, at man kan regne så meget forkert på, hvad det koster at renovere det gamle B&W-værft til en scene. Hvem har lavet det budget, og har de overhovedet kompetence til det? Det virker, som om de slet ikke har erfaring med sådan et show, siger registreret revisor Thorbjørn Helmo Madsen til metroxpress.

Ifølge økonom Lise Lyck har selskabet manglet en professionel økonomisk ledelse.

- Der er simpelthen for stor forskel på budget og realiserede tal. Det er ikke professionelt. Det er et meget primitivt budget, der ser ud til at indeholde for mange gæt frem for begrundede antagelser, siger hun.

Ledelsen i Projektselskabet, der er ejet af Wonderful Copenhagen, bekræfter, at de er gået kraftigt over budgettet.

- Det er korrekt, at etablering og drift af B&W-arenaen er gået betragteligt over budgettet, men der er mange mellemregninger mellem arrangørerne, som skal foretages, før det endelige regnskab kan lukkes, lyder det i en e-mail til metroxpress.

Det endelige regnskab og en redegørelse for det store underskud skal være klar til august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip