Regnskabsrod hos Twitter giver aktionærerne pip

Det var lidt af en farce, da det amerikanske internetselskab Twitter tirsdag gav nyt om dets finansielle formåen.

Det sociale medie kunne ikke leve op til aktionærernes forventninger, og flere tal fra regnskabet blev lækket før tid. Af en bruger på Twitter.

Det betød, at handlen med Twitter-aktien i USA blev indstillet i en periode. Inden det skete, nåede aktien dog at falde seks procent, og da regnskabet så officielt blev gjort tilgængeligt for investorerne, fortsatte det massive udsalg af aktien.

En overgang var Twitters markedsværdi faldet med 24 procent, og da det amerikanske aktiemarked lukkede, var aktien nede med over 18 procent.

Det var finansdatafirmaet Selerity, der på Twitter pippede løs om det sociale medies regnskab. Ifølge Selerity havde man bare fundet tallene på Twitters hjemmeside.

Twitter har beskyldt børsselskabet Nasdaq, som håndterer selskabets investeringshjemmeside, for lækket.

Ifølge CNN Money var Twitters omsætning i årets første tre måneder svagere end ventet, men selskabet leverede alligevel et mindre underskud end estimeret af analytikerne.

Ud fra en omsætning på 436 millioner dollar (2,98 milliarder kroner) i kvartalet leverede Twitter et underskud på 162,4 millioner dollar (1,1 milliard kroner).

Derudover er det sociale medies forventninger til indeværende kvartal heller ikke så høje som analytikernes.

Den administrerende direktør hos Twitter, Dick Costolo, og finansdirektør Anthony Noto har på en efterfølgende telekonference forklaret, at selskabet fortsat har svært ved at få sine brugere til at forblive logget ind på platformen, mens der heller ikke bliver tjent nok på annoncer.

Twitter har 302 millioner aktive brugere om måneden.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip