Regnvåd lørdag deler pænt weekendvejr i to halvdele

Efter en uge, hvor vejret mest af alt har været gråt, vådt og køligt, er der udsigt til solskinstimer hen over weekenden, oplyser DMI.

- Det begynder godt fredag, som bliver forholdsvis pæn med solskin og tørt vejr. Men i løbet af lørdagen kommer der regn ind over landet fra vest, siger vagthavende meteorolog Klaus Larsen, til Ritzau.

Det er et lavtryk, der bevæger sig fra de britiske øer og lige nord om Danmark, og har regn med i skyerne.

- Der bliver tale om regn en stor del af lørdagen. Der bliver muligvis opholdsvejr, men overordnet set bliver lørdag en våd omgang, siger Klaus Larsen.

Når det har regnet af, begynder det lørdag at klare op fra vest, og det får betydning for vejret i løbet af søndagen.

- Sidst på natten og først på søndagen kan der stadig komme lidt byger nogle steder, men så slår opklaringen igennem, og når vi når ud på eftermiddagen bliver det med solskin og tørvejr og temperaturer op til 15 grader og lidt mindre vind, end der kommer om lørdagen, siger Klaus Larsen.

Temperaturen i weekenden er relativ normal for årstiden, men allerede i næste uge er der udsigt til, at kviksølvet i termometeret kan bevæge sig op over de 20 grader, lyder det fra DMI-meteorologen.

Derimod synes nattefrost snart at være en saga blot.

- Vi har nogle nætter, hvor vi kan komme ned og snuse til frostgrader, men der bliver ikke tale om hård nattefrost flere dage i træk, siger Klaus Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip