Regnvejr gav færre gæster til årets Grønne Koncerter

Julivejret har været en blandet omgang, og det har betydet færre gæster til dette års udgave af Grøn Koncert, som søndag slutter af i København.

I alt 154.500 valgte i år at besøge koncertturnéen. Sidste år var besøgstallet 165.000, som var 10.500 gæster færre end i 2014. Dermed er antallet af besøgende svundet med 21.000 på bare to år.

Men der skal mere til at fjerne smilet fra Henrik Ib Jørgensens ansigt, der er direktør for Muskelsvindfonden, der sammen med Tuborg står bag koncerterne.

Han kalder 2016 for "et godt år".

- Vejret har været op og ned, og det koster lidt, men vi laver ikke kun Grøn Koncert for at tjene penge. Vi gør det for at skabe plads til forskelle, og uden Grøn Koncert så havde ingen vidst, hvad muskelsvind var for en størrelse, siger han.

Her nævner han samarbejdet med hiphopgruppen Suspekt som en af de store succeser på den front.

På 1000 t-shirts har gruppen fortolket budskabet bag Grøn Koncert om at "skabe plads til forskelle".

Han fremhæver derudover de mange positive tilbagemeldinger fra gæsterne som en af årsagerne til, at 2016 har været et godt år.

- Vi har aldrig fået så god feedback fra de kunder, der har været her, som i år, siger Henrik Ib Jørgensen.

Gæsterne glæder sig blandt andet over de mindre og kortere køer ved toiletter og boder.

Selv om Grøn Koncert har været ramt af fald i besøgstal to år i træk, afviser direktøren, at det kommer til at have nogle konsekvenser.

- Vi får ikke underskud, og det kommer ikke til at få nogle konsekvenser, at vi får et år eller to, hvor besøgstallene ikke er så høje som i de store rekordår, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip