Rejsekort: Transportministeriet får skarp kritik

Mere skældud til det omstridte rejsekort.

Statsrevisorerne kritiserer tirsdag skarpt, at Transportministeriet ikke har sikret, at økonomien i Rejsekort A/S er tilfredsstillende.

Desuden har Transportministeriet eller parterne bag rejsekortet heller ikke sikret, at rejsekortet er brugervenligt, står der i kritikken fra statsrevisorerne, som også peger fingre af den nuværende transportminister Magnus Heunicke (S).

Kritikken kommer på baggrund af en beretning fra Rigsrevisionen.

- Statsrevisorerne kritiserer skarpt, at Transportministeriet og parterne bag rejse­kortet hverken har sikret, at rejsekortet er brugervenligt, eller at Rejsekort A/S' økonomi er tilfredsstillende.

- Parterne bag rejsekortet har brugt tid og kræfter på at være indbyrdes uenige frem for at løse problemerne med rejsekortet, står der i statsrevisorernes beretning.

Selvom Magnus Heunicke får kritik, så står han ikke alene som ansvarlig minister, siger statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF).

- Det er ikke bare Magnus Heunicke, som har svigtet. Det har nogle af hans forgængere også gjort, siger Peder Larsen.

Det kritiseres også, at rejsekortet er seks år forsinket.

- Det har blandt andet haft den konsekvens, at rej­sekortet er langt mindre udbredt end forudsat, og at indtægterne i perioden 2011-2014 kun har været cirka halvdelen af det budgetterede, skriver statsrevisorerne.

Rejsekort A/S er ejet af DSB, Metroselskabet, Movia, Nordjyllands Trafikselskab, Midttrafik og Sydtrafik.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip