Rejsekort: Transportministeriet får skarp kritik

Mere skældud til det omstridte rejsekort.

Statsrevisorerne kritiserer tirsdag skarpt, at Transportministeriet ikke har sikret, at økonomien i Rejsekort A/S er tilfredsstillende.

Desuden har Transportministeriet eller parterne bag rejsekortet heller ikke sikret, at rejsekortet er brugervenligt, står der i kritikken fra statsrevisorerne, som også peger fingre af den nuværende transportminister Magnus Heunicke (S).

Kritikken kommer på baggrund af en beretning fra Rigsrevisionen.

- Statsrevisorerne kritiserer skarpt, at Transportministeriet og parterne bag rejse­kortet hverken har sikret, at rejsekortet er brugervenligt, eller at Rejsekort A/S' økonomi er tilfredsstillende.

- Parterne bag rejsekortet har brugt tid og kræfter på at være indbyrdes uenige frem for at løse problemerne med rejsekortet, står der i statsrevisorernes beretning.

Selvom Magnus Heunicke får kritik, så står han ikke alene som ansvarlig minister, siger statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF).

- Det er ikke bare Magnus Heunicke, som har svigtet. Det har nogle af hans forgængere også gjort, siger Peder Larsen.

Det kritiseres også, at rejsekortet er seks år forsinket.

- Det har blandt andet haft den konsekvens, at rej­sekortet er langt mindre udbredt end forudsat, og at indtægterne i perioden 2011-2014 kun har været cirka halvdelen af det budgetterede, skriver statsrevisorerne.

Rejsekort A/S er ejet af DSB, Metroselskabet, Movia, Nordjyllands Trafikselskab, Midttrafik og Sydtrafik.

/ritzau/

 

Dagens Gossip