Rejseselskaber melder ferieudsolgt for konkurskunder

Skrevet af admin

|

12/10/2013

Dagens topnyheder

Kunder der har bestilt efterårsferien hos Scanway/Tyrkiet Eksperten får svært ved at finde en alternativ charterrejse til den ferie, der nu ryger i vasken, efter at rejsebureauet har erklæret sig konkurs.

Konkurrenterne Spies, Star Tours og Apollo står klar i kulissen til at sikre charterturisterne sol og varme - men det bliver næppe i løbet af efterårsferien og ej heller med Tyrkiet som destination.

- Vi har lige haft et møde om hvad vi kan gøre og ikke gøre. Alle vores fly er belagt, men vi har 100 pladser tirsdag, onsdag og torsdag, hvor vi kan hjælpe folk af sted til de canariske øer, siger salgsdirektøren i Star Tours, Stig Elling.

- Ugen efter har vi mulighed for at hjælpe flere af sted, men det bliver ikke til Tyrkiet, men andre af vores feriemål. Det bliver til vores priser og ikke den pris, som man har givet hos Tyrkiet Eksperten, siger Stig Elling.

Hos rejsearrangøren Apollo har man straks mærket effekten af konkurrentens forestående konkurs, men også her er der størst chance for pladser fra uge 43 og frem.

- Vores salgsafdeling bliver kimet ned af kunder fra Tyrkiet Eksperten, der vil høre, om vi har ledige pladser. Vi arbejder hårdt for, at finde de absolut sidste pladser frem, siger kommunikationschefen i Apollo, Rikke Koks Andreassen.

Tyrkiet-sæsonen hos rejsebureauet Spies går til og med efterårsferien, og de har derfor heller ikke mulighed for at hjælpe folk til Tyrkiet.

Fredag havde Spies kun 12 charterpladser tilbage i efterårsferien, oplyser selskabets administrerende direktør, Jan Vendelbo, der råder folk til at ringe ind, så der kan findes en løsning på deres rejseforespørgsler.

Har man bestilt en rejse hos Scanway/Tyrkiet Eksperten, er der økonomisk hjælp at hente hos Rejsegarantifonden, der løbende vil opdatere sin hjemmeside med nyt om det krakkede selskab.

/ritzau/