Rejsetrætte kroater skal nok være klar i Boxen

Det kroatiske håndboldlandshold har ikke kun spillet en masse kampe, mens det har været i Danmark.

Kroaterne har også set en hel del af landet efter at have spillet indledende gruppe i Brøndby, mellemrunde i Aarhus, og nu er holdet så landet i Herning, hvor der er semifinale i aften.

Når man oven i rejseriet lægger, at kroaterne både spillede kamp tirsdag og onsdag, er der ikke noget at sige til, hvis spillernes kroppe er mærkede.

Og måske bliver det afgørende i semifinalen mod Danmark, der har opholdt sig i Herning hele vejen og konsekvent har spillet hver anden dag.

- Vi har rejst rundt til tre byer, mens danskerne kun har været et sted. Det er en fordel for dem.

- Vi er i det hele taget nok lidt mere trætte end danskerne, som også kunne spare nøglespillere i deres seneste kamp, siger venstrebacken Marko Kopljar.

Også højrefløjen Ivan Cupic erkender, at Danmark som værtsland har en fordel.

- Det er, som det er. Danmark har haft det nemmere end os, men det vidste vi inden turneringen.

- Jeg håber ikke, at det får nogen betydning. For os er det de vigtigste 60 minutter indtil nu, så vi vil give alt, vi har, og vi skal nok være klar, siger hurtigløberen fra den polske klub Kielce.

Han har ikke glemt, hvordan Kroatien vandt med 11 mål over Danmark ved OL i London efter at have mandsopdækket Mikkel Hansen.

- Vi kan da håbe, at vi kan gøre noget lignende. Og vi ved, at Mikkel Hansen er en vigtig del af det danske hold, så vi kan komme langt, hvis vi får taget ham ud af spillet.

- Men vi skal også sørge for, at Niklas Landin ikke når op på 20 redninger. Vi skal skyde rigtigt på ham, siger Cupic.

/ritzau/

 

Dagens Gossip