Rekord-dyr skilsmisse: Oliemoguls eks får seks milliarder

Med et fingerknips og en dom under armen stryger 58-årige Sue Ann Hamm ind på listen over de 100 rigeste kvinder i USA.

Hun er blevet skilt fra olierigmanden Harold Hamm, og det koster ham 995.500.000 dollar svarende til knap seks milliarder kroner, slår en dommer i delstaten Oklahoma fast.

Dermed er skilsmissestriden overstået og kan skrive sig ind i historiebøgerne som USA's dyreste skilsmisse, medmindre en af parterne vælger at anke den 80-sider lange afgørelse.

Harold Hamm er bestyrelsesformand og administrerende direktør i olievirksomheden Continental Resources, og ekskonen Sue Ann Hamm krævede oprindeligt et langt større beløb, som ville have tvunget direktøren til at sælge en del af sine aktier i firmaet.

Med afgørelsen kan han dog blive ved med at have 68 procent af aktierne i sit milliardfirma, der er en af USA's mest succesfulde olievirksomheder.

I løbet af den bitre krig mellem parterne, der var gift i 26 år, er aktierne faldet i værdi. Aktionærer har samtidig frygtet, at Harold Hamm ville blive tvunget til hurtigt at sælge en stor del af sin aktiemajoritet, da det kunne få virksomheden til at blive mindre værd.

Nogle af USA's dyreste skilsmisser bliver forhandlet på plads i privat regi, men Hamm-parrets skilsmisse er den største, der er offentligt kendt. De to hovedpersoner underskrev ikke en ægtepagt, da de blev gift i 1988.

I første omgang skal Harold Hamm betale ekskonen en tredjedel af beløbet - 322 millioner dollar - før udgangen af 2014. Det resterende beløb skal derefter falde løbende svarende til syv millioner dollar om måneden, lyder det i afgørelsen.

Blandt værdierne er parrets ranch i Californien og et hjem i Oklahoma City.

Magasinet Forbes opgør Harald Hamms formue til 14 milliarder dollar.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip