Rekord-Klose efter magtdemonstration: Svært at finde ord

Den tyske landsholdsangriber Miroslav Klose skrev sig tirsdag ind i fodboldhistoriebøgerne, da han med sin scoring i 7-1-triumfen mod Brasilien nåede op på 16 VM-scoringer.

Han er dermed den mest scorende spiller ved VM-slutrunder, men den 36-årige målræv foretrækker at tale om holdets samlede præstation i semifinalen.

- Det er svært at finde ord efter sådan en kamp. Vi fik en helt fantastisk start, og vores sammenhold var ligesom det, vi har haft på træningsbanen. Vi er godt sammentømret, og det kunne man se på banen, siger Klose, som scorede til 2-0 i første halvleg.

I gruppespillet tangerede Klose rekorden, da han scorede mod Ghana. Dengang fejrede han målet med en saltomortale, mens tirsdagens jubelscene var mindre akrobatisk.

- Jeg havde fået et slag på min venstre fod, så jeg havde ikke lige lyst til at slå en saltomortale, forklarer tyskeren.

Den tyske landstræner, Joachim Löw, er ikke bange for at hylde Kloses rekord.

- Det betyder virkelig meget for os alle. Det er virkelig stort for Miroslav, for når du er den mest scorende spiller ved VM, er det ekstraordinært. I forhold til hans alder spiller han på et meget højt niveau og er farlig foran mål, siger Joachim Löw.

Tyskland skal i finalen spille mod enten Argentina eller Holland, som onsdag aften møder hinanden i den anden semifinale. I finalen får Klose mulighed for at tage sin første VM-titel.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip