Rekord mange vil samle skrald i naturen

14/04/2016 15:58

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Du kender det sikkert. Når man kommer gående på stranden og støder på en pose, der flyder i vandkanten, eller ser en pizzabakke i sandbankerne og mærker trangen til at samle den op putte den i nærmeste skraldespand.

Sådan er der mange, der har det, og søndag 17. april er rekord mange klar til at rydde op i naturen.

Der vil være næsten 1000 lokale affaldsindsamlinger over hele landet, oplyser Ole Laursen, talsmand og funktionsleder i Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi er meget taknemmelige over, at så mange har meldt sig. Det er flere end nogensinde før.

- Vi også glade for, at der bliver ryddet op over hele landet, og at folk synes, at det er et problem, de gerne vil være med til at løse, siger han.

Danmarks Naturfredningsforening har ugen igennem været i gang med den årlige affaldsindsamling, hvor mere end 123.000 børn har samlet affald ind med deres skoler og institutioner.

Søndag er det foreninger, klubber, spejdere og borgere, der sammen med Danmarks Naturfredningsforening har arrangeret affaldsindsamlingen.

Alle får en affaldssæk, hvorefter man begiver sig ud i lokalområdet for at rydde op. Dagen slutter med at affaldet sorteres.

Danmarks Naturfredningsforening vil i ugen efter indsamlingen tælle skraldet og offentliggøre, hvor meget der er blevet samlet.

Hvis man gerne vil være med til at rydde op i naturen søndag, kan man tjekke Danmarks Naturfredningsforeningens hjemmeside, hvor der står en liste over affaldsindsamlinger i hele landet.

/ritzau/