Rekordfå døde i trafikken i april

Risikoen for at miste livet på de danske veje bliver mindre og mindre, og i april døde kun otte personer i trafikken.

Det er det laveste antal nogensinde for en april måned, og kun én gang tidligere - i marts sidste år - har tallet været så lavt, viser en ny opgørelse fra Vejdirektoratet.

- Tendensen med færre dødsulykker er både glædelig og tydelig, siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen.

Forudsætningerne for en dødelig måned var ellers på plads, påpeger Vejdirektoratet.

I april skinnede solen i hele 241 timer, og godt vejr betyder ofte flere ulykker. Men det var altså slet ikke tilfældet med de kun otte døde.

De nye tal viderefører en positiv udvikling, og antallet af dræbte er nu mindre end halvdelen af det antal, der optrådte i dødsstatistikken for 10 år siden.

Sidste år mistede 183 personer livet i trafikken, mens tallet så sent som i 2008 lå på 406.

- Vi har gjort meget for at forbedre sikkerheden for bilisterne, blandt andet ved at ombygge kryds, etablere hastighedsdæmpende foranstaltninger og i det hele taget gøre forholdene mere sikre, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Den pæne forårskørsel kan også ses på, at april 2015 har haft det laveste antal tilskadekomne for en april måned nogensinde. Kun 203 personer kom til skade i trafikken, hvorimod tallet for samme måned sidste år var 242.

Selv i påsketrafikken blev der ifølge de foreløbige tal, kun dræbt en person i trafikken. Det tyder på, at trafikanterne har kørt pænere i påskedagene i år end normalt.

Vejdirektoratets hastighedsbarometer har vist, at bilisterne i april i år har kørt lidt langsommere end de plejer.

Især er hastigheden faldet på landevejene og i de store byer, og ikke mindst jyderne har sat farten ned. Således er gennemsnitshastigheden på de jyske landeveje faldet med 1,5 kilometer i timen.

- Vi ved, at der er en sammenhæng mellem hastighed og trafikulykker, og derfor glæder jeg mig naturligvis over, når begge dele falder, siger Marianne Foldberg Steffensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip