Rekordforsøg: Bygger verdens længste togbane af Lego

100 voksne legoentusiaster har sat sig for, at de vil optages i Guinness World of Records, og det skal være ved at bygge verdens længste togbane af Lego.

Derfor samles de den 11. maj på Broby Sportsefterskole på Fyn, og planen er at sætte mere end fire kilometer Lego-skinner sammen, så man kan blive optaget i den prestigefyldte rekordbog. En repræsentant fra Guinness World of Records vil overvære forsøget og kontrollere, at rekorden for  ”verdens længste togbane af ikke strømførende skinner” nu også bliver slået. Den nuværende rekord er på 2.888 meter og banen er ikke bygget af Lego.

Det var Legoentusiast, Henrik Ludvigsen, som fik idéen sidste år. Siden har han støvsuget loppemarkeder, hjemmesider og alverdens lofter for at samle skinner nok sammen til verdensrekorden. Det er blevet til mere end 100.000 Lego-elementer til skinnenettet. Hertil kommer over 200 Legosæt med lokomotiver, vogne, banegårde og godsterminaler.

I Kristi Himmelfartsferien skulle alt det gerne forvandles til en 4000,25 meter lang togbane. Interesserede kan møde op på Broby Sportsefterskole og følge rekordforsøget den 11. maj.

 

 

Dagens Gossip