Rekordmange dyr bliver smidt på gaden af deres ejere

Jesper Larsen

|

08/12/2014

Dagens topnyheder

En stigning i katte og hunde der bliver smidt på gaden af deres ejere, har gjort at Dyrenes Beskyttelse  aldrig før haft så stort pres på deres internater som nu.

- Der er sket en stigning af især katte, der bliver fundet dumpet i papkasser på vores dørtrin og på rastepladser, og det har gjort, at vores internater nu er fyldt til bristepunktet med herreløse hunde og katte, fortæller Jens Jokumsen, der er projektleder i Dyrenes Beskyttelse. 

Internaterne har nu 1170 dyr, der venter på at finde en ny familie, og det er en stigning på hele 42 procent siden 2010.

Dyrenes Beskyttelse ved ikke, hvorfor danskerne smider katte ud fra hjemmet, men et bud kan være, at folk tror, dyrene kan klare sig selv.

- Vi kunne godt tænke os at vide mere om det, men et bud kan være, at folk tror katte nemt kan overleve på egen hånd, og det faktum, at mange får katte gratis, og derfor ikke føler, at de har nogen værdi, siger Jens Jokumsen, der understreger, at katte er afhængige af mennesker og ikke kan klare sig på egen hånd. 

Dyrenes Beskyttelse glæder sig dog over, at flere danskere vil adoptere dyr fra internaterne i stedet for at finde dem gratis på internettet, og håbet er det tal vil stige, så internaterne kan få lettet presset og dyrene kan få gode og trygge hjem. 

Der findes 12 dyreinternater i Danmark, og du kan se en oversigt over dem her