Rekordmange får misbrugt deres betalingskort

Aldrig har så mange danskere fået misbrugt deres betalingskort for så store beløb, skriver Metroxpress.

På fem år er antallet af danskere, der har fået misbrugt et stjålet betalingskort, steget fra 4.857 i 2009 til 10.804 sidste år, viser en ny rapport fra Rigspolitiet.

- Vi ser en klar stigning i misbruget i absolutte tal, men brugen af dankort og betalingskort er også steget i perioden, forklarer pressechef Søren Winge, Nets, der står for dankortet.

Det samlede beløb, der er svindlet for med betalingskort, er steget fra 196,4 millioner kroner i 2012 til 270 millioner i 2014. Heraf er de 222,5 millioner sket i udlandet.

- Hvis dit betalingskort pludselig bliver brugt i udlandet, har vi systemer parat, der kan fange det og midlertidigt spærre kortet, så vi forhindrer et misbrug. Det kan være, at du bruger det i Danmark, og få timer efter bliver det brugt i Thailand, siger han til Metroxpress.

Det mest almindelige er ifølge Nets, at kreditkortsvindlere skimmer koden med afluringsudstyr eller aflurer koden, når en kunde indtaster den, hvorefter tricktyve stjæler kortet.

Konkret har der ifølge Nets været en stribe sager, hvor kunder har fået afluret koden og stjålet kortet ved billetautomater på banegårde.

Det bekræfter Aske Wieth-Knudsen, chef for forretningsudvikling i DSB:

- Vi er opmærksom på problemet og har taget en række tiltag - vi har lavet en fordybning i alle de nye maskiner, der beskytter koden, derudover har vi en advarsel på skærmen, og endelig har vi kameraovervågning på næsten alle stationer, siger han til Metroxpress.

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip