Rekordsalg på tre dage: Nu kommer iPhone 6s til Danmark

Den amerikanske elektronikgigant Apple har solgt 13 millioner eksemplarer af deres nye iPhone 6s og 6s Plus i den weekend, hvor telefonerne blev introduceret.

Dermed overgås rekordsalget fra den seneste iPhone-lancering, hvor Apple solgte 10 millioner eksemplarer af iPhone 6 den første weekend.

- Salget af iPhone 6s og iPhone 6s Plus har været fænomenalt og har blæst alle tidligere rekorder i debut-weekender væk, siger Tim Cook, topchef i Apple, i en pressemeddelelse.

Rekorden i denne weekend skal dog ses i lyset af, at der ikke blev solgt iPhones i Kina ved lanceringen sidste år.

Rekorden kommer heller ikke bag på hverken Apple selv eller analytikerne. Apple meddelte tidligere i september, at salget meget vel kunne slå rekorden fra sidste år, og for eksempel havde analytiker Gene Munster fra finanshuset Piper Jaffray ifølge Bloomberg News regnet med et salg på 12-13 millioner.

Den nye iPhone bliver tilgængelig i Danmark og mere end 40 andre lande fra den 9. oktober. I slutningen af 2015 vil den være tilgængelig i mere end 130 lande.

De nye egenskaber på iPhone 6s tæller blandet andet "3D Touch", som gør at man kan "smugkigge" på for eksempel en e-mail ved hjælp af trykke på skærmen med en bestemt kraft.

Smartphonen har desuden et 12-megapixel kamera og mulighed for at optage i formatet Ultra HD, der også er kendt som 4K.

Apples forretning er meget afhængig af iPhones, som udgør to tredjedele af Apples omsætning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip