Rekordstor interesse for olie- og gasjagt i Nordsøen

Der er fortsat stor interesse for at søge efter olie og gas i den danske del af Nordsøen.

Energistyrelsen har modtaget 25 ansøgninger fra 15 forskellige selskaber i den såkaldt 7. udbudsrunde, lyder det fra styrelsen i en pressemeddelelse. Det er flere ansøgninger end i de tidligere runder, der har været afholdt.

Den store lyst til at søge efter olie og gas kommer, selvom udvindingen fra de eksisterende felter er faldet de seneste år. Samtidig har der været en voldsom politisk diskussion af beskatningsreglerne for de selskaber, der udvinder olie og gas fra den danske undergrund.

Reglerne blev ændret, da regeringen nedsatte togfonden, og kritikere argumenterede for, at det ville få selskaberne til at blive væk.

Det har altså ikke været tilfældet.

- Jeg er meget tilfreds med antallet af ansøgninger i udbudsrunden, der bekræfter, at der fortsat er tiltro til, at der kan gøres interessante fund i det danske område, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) i en pressemeddelelse.

De områder, der er blevet udbudt, ligger i to områder, hvor der tidligere er blevet fundet store mængder olie og gas. Om det er muligt at finde nye felter, der kan betale sig at indlede udvinding fra, vil tiden vise.

De 15 selskaber kommer fra Danmark, Storbritannien, Holland, Tyskland, Italien og Norge, og ifølge Energistyrelsen har flere af selskaberne ikke tidligere arbejdet i Danmark.

- Det er positivt, for dermed kan vi opretholde et stabilt efterforskningsmiljø og investeringer i højt specialiserede arbejdspladser i Danmark.

- Jeg ser frem til, at de kommende tilladelser vil føre til nye kommercielle fund, som kan sikre samfundet de størst mulige indtægter fra Nordsøen, siger Rasmus Helveg Petersen.

Tilladelserne forventes udstedt i begyndelsen af 2015.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip