Rektor ser udspil som udstrakt hånd til universiteter

admin

|

01/12/2014

Dagens topnyheder

Flere af forslagene i regerings gymnasieudspil modtages med smil hos Anne-Birgitte Rasmussen, der er formand for rektorernes forening, Danske Gymnasier. Hun ser blandt andet en bedre forbindelse til universiteterne.

Universiteterne har brokket sig over, at det ikke har nogen værdi for dem, om en studerende kommer med et 10 eller 12 fra gymnasiet.

- At man tænker eksamen anderledes kan tage hånd om den udfordring, universiteterne har rejst, siger Anne-Birgitte Rasmussen.

- Derfor kan det være en god idé at gå ind og lave nogle eksamensformer, der ser på nogle andre kompetencer. For eksempel samarbejdskompetencen, som er rigtig vigtig.

Udspillet er blevet kritiseret for at være for fokuseret på de lange videregående uddannelser i stedet for de korte eller mellemlange videregående uddannelser.

Den kritik kan Anne-Birgitte Rasmussen dog ikke nikke genkendende til. Hun hæfter sig i stedet ved, at der også står i udspillet, at der skal være to studieretningsfag på højeste niveau. Det vil generelt give en bedre studieforberedelse af alle længder, mener hun.

- Det, at man har to studieretningsfag på det højeste niveau, gør, at man har tid til at lave nogle projekter, der rækker ud over gymnasiet, hvor man går ud og undersøger nogle ting i virkeligheden, siger hun.

Et andet kritikpunkt af regeringens forslag er, at man vil øge mængden og niveauet af matematik i gymnasiet, på trods af at mere end hver femte dumpede i skriftlig matematik på B-niveau i 2013.

- Det er fornuftigt nok at sige, at der er flere, der skal have matematik for at komme videre, men man skal gå ind og arbejde på, hvordan eleverne får mere ud af at have det fag, siger Anne-Birgitte Rasmussen.

- Man er nødt til at kigge på indholdet og fagligheden, for selvfølgelig skal hver femte ikke dumpe.

/ritzau/