Ren rygsvømning for Mie Ø. Nielsen i paradedisciplinen

Skrevet af admin

20/08/2014

Dagens topnyheder

Der er store forventninger til 17-årige Mie Ø. Nielsen ved EM i svømning i Berlin, hvor hun er guldfavorit på både 50 og 100 meter ryg.

Efter den kiksede holdkap i mandags, hvor Danmark blev diskvalificeret, var hun onsdag formiddag igen i bassinet, denne gang i paradedisciplinen 100 meter ryg.

Og det gik helt som planlagt i danskerens indledende heat. Nielsen forivrede sig ikke og svømmede i tiden 1.00,13 minutter, hvilket var næstbedst af alle. Kun ungareren Katinka Hosszu var fem hundreddele af et sekund hurtigere.

- Jeg var lidt langsom på tilbageturen, men det er okay. Jeg er ikke nogen morgensvømmer, men jeg fik alligevel den tid, jeg gik efter.

- Det handler jo også om ikke at bruge for mange kræfter, og det var ikke lige så hårdt, som jeg troede, at det ville være, så det er jo altid godt, siger hun.

Danmark havde to deltagere med i de indledende heat. Sarah Bro svømmede i tiden 1.03,63 minutter, hvilket var 23 hundreddele af et sekund over hendes årsbedste. Resultatet rakte til en samlet 24.-plads.

/ritzau/