Renault-boss er imponeret af Magnussens sidste omgange

Renault havde håbet på at få point med sig hjem fra årets første grandprix i Melbourne søndag.

En punktering efter få sekunder spolerede dog den plan for den danske racerkører Kevin Magnussen, der gjorde comeback i Formel 1.

Renaults løbsdirektør, Frédéric Vasseur, ærgrer sig over den manglende pointhøst, men er alligevel tilfreds med både danskeren og holdkammerat Jolyon Palmer, der sluttede på henholdsvis 12.- og 11.-pladsen og dermed lige akkurat gik glip af de pointgivende pladser i top-ti.

- De gjorde det virkelig godt. Vi kan ikke bebrejde Kevin for punkteringen. Jeg er meget glad for det, de gjorde i dag, siger Vasseur.

Direkte adspurgt, om Kevin Magnussen kunne have taget point, hvis han havde undgået et punkteret dæk efter få sekunder, svarer løbsdirektøren:

- Jeg kan ikke se i krystalkuglen, men ja, jeg var meget imponeret af Kevins sidste 20 omgange. Hvis du ser på dem, var de hurtigere end Massas omgange (Felipe Massa fra Williams, red.). Men han fik point, det gjorde vi ikke, siger Vasseur med henvisning til Massas femteplads.

Hvis det udelukkende var de hurtigste omgangstider, der kastede point af sig, havde Kevin Magnussen reddet et enkelt hjem til Renault. Han havde den tiendebedste tid på en enkelt omgang med 1 minut 32,452 sekunder.

Hurtigst rundt på Albert Park-banen var den australske hjemmebanedarling Daniel Ricciardo med en tid på 1 minut 28,997 sekunder.

Nico Rosberg (Mercedes) vandt det australske grandprix foran holdkammerat Lewis Hamilton og Sebastian Vettel (Ferrari).

For Renault handler det om at ryste skuffelsen af sig og forbedre sig til de kommende grandprixer.

- Jeg kan ikke være tilfreds med det overordnede resultat, for vi fik ingen point hjem, men vi vil gerne se fremad. Vi ved, hvad vi skal gøre, og resultaterne i dag vil motivere hele holdet, siger Frédéric Vasseur.

Næste grandprix bliver kørt i Bahrain 3. april.

/ritzau/

 

Dagens Gossip