Renault måske klar med Lotus-handel i næste uge

Formel 1-holdet Lotus er fortsat i alvorlige økonomiske vanskeligheder, men vedvarende forhandlinger om en overtagelse fra franske Renault har holdt holdet i live hidtil i denne sæson.

Og i næste uge kan handlen, hvor Renault overtager aktiemajoriteten i Lotus, måske blive en realitet.

Sådan lød udmeldingen fra Cyril Abiteboul, der er direktør for Renault Sport F1, efter fredagens indledende træning til Formel 1-løbet i Abu Dhabi.

- Der kommer ikke nogen meddelelse vedrørende Renaults fremtid på kort eller mellemlang sigt i denne weekend.

- Men der kommer en meddelelse - højst sandsynligt i løbet af næste uge. Vi har hele tiden sagt, at vi gerne ville gøre det efter sæsonen, og sæsonen slutter på søndag, sagde Cyril Abiteboul ifølge AFP.

Allerede efter Japans grandprix i slutningen af september kom det frem, at Renault, der allerede er involveret i sporten som motorleverandør, ville købe aktiemajoriteten i Lotus. Men dengang blev handlen udsat, fordi den ikke kunne færdiggøres inden en deadline.

Siden er der dog blevet arbejdet hårdt for at færdiggøre aftalen.

- Det har været en sand rutsjebanetur for os. Der er blevet gjort meget arbejde mellem Lotus og Renault, siden hensigtserklæringen blev underskrevet.

- Halvtreds mennesker har arbejdet dag og nat for at sikre overtagelsen af aktiemajoriteten i Lotus, lyder det fra Cyril Abiteboul.

Det ventes også, at Renault muligvis meddeler en forlængelse af aftalen med Red Bull-holdet, som selskabet for nuværende er motorleverandør til, i næste uge.

Fredag meddelte Red Bull, at holdet har lavet en ny motoraftale til den kommende sæson, men det blev ikke afsløret, hvem leverandøren er.

Sky Sports mener dog at vide, at Red Bull har forlænget sin aftale med Renault, selv om holdet flere gange har kritiseret den motor, der er blevet leveret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip