René Holten finaleklar ved EM: Slår verdensmester klart

René Holten Poulsen fra Maribo Kajakklub har fået en fremragende start på EM i Racice. Han er således klar til tre finaler i weekenden

Først banede han sig vej til finalen på kongedistancen 1000 meter enerkajak. Han kvalificerede sig direkte til finalen ved at vinde sit indledende heat i overbevisende stil.

Maribo-roeren vandt løbet i en ren magtdemonstration, hvor han førte fra start til slut, skriver Dansk Kano og Kajak Forbund i en pressemeddelelse.

Blandt andet slog han den regerende verdensmester, Josef Dostal fra Tjekkiet, der ellers havde hjemmebanefordel. Dostal må nu ud i en semifinale for at kvalificere sig til finalen, der ros lørdag klokken 09.26.

Også på den halve distance var Holten suveræn fredag. Danskeren, der er regerende verdensmester på 500 meter, vandt sit indledende heat og er nu klar til søndagens finale klokken 09.25.

René Holten Poulsen er også klar til finalen i toerkajak efter en tredjeplads i det indledende heat på 1000 meter sammen klubkammeraten Nils Boe. Lørdagens finale afvikles klokken 10.30.

Også damernes firerkajak gik direkte i EM-finalen på 500-meter-distancen.

OL-satsningsbåden med Emma Aastrand Jørgensen (Maribo), Amalie Thomsen (Limfjorden), Henriette Engel Hansen (361) og Ida Villumsen (361) sluttede som nummer tre i det indledende heat efter Hviderusland og Ukraine.

Finalen ros lørdag klokken 09.55.

/ritzau/

 

Dagens Gossip