René Toft: Island har et sindssygt fighterhjerte

De danske håndboldherrer skal mandag forsøge at spille sig mellem de bedste otte hold ved VM i Qatar. Men det kræver en sejr i 1/8-finalen over Island.

- Jeg kan kun huske tætte, drabelige opgør, som er blevet vundet til sidst. Det bliver helt sikkert en tæt kamp. Det kan vi regne med.

- Island har et helt sindssygt fighterhjerte, det er et hold, som virkelig kommer med alt, hvad de har, advarer René Toft Hansen.

Så sent som 10. januar i VM-optakten vandt Island med 30-29 over Danmark i Aalborg.

- Jeg har en god mavefornemmelse. Vi har revanche til gode. Vi tabte en tæt kamp til dem før VM, og den vil vi rigtig gerne revanchere.

- Vi spillede en dårlig kamp og lukkede 30 mål ind. Vi havde store problemer og skal forbedre og lukke hullerne i forsvaret, siger René Toft.

Island må måske undvære bagspilleren Aron Palmarsson, som René Toft spiller sammen med i THW Kiel.

- Det vil være et stort tab for dem. Han er en fantastisk spiller og verdensstjerne. Det er en spiller, som kan afgøre kampene. En meget komplet håndboldspiller.

- Man ser bare tit med sådan nogle hold, at når en stor profil er ude, så rykker de andre tættere sammen i bussen og kæmper lidt ekstra. Om de så manglede fem spillere, så har de stadig fighterviljen, og det rækker langt, siger han.

Hvis Danmark vinder over Island, så venter Spanien i kvartfinalen og senere måske Frankrig i semifinalen, men så langt vil René Toft slet ikke tænke.

- Vi lever meget i nuet. Og det er Island, der står for døren. Vi har ikke tænkt så meget, hvem vi kommer til at møde. Vi ved, det er stærke modstandere, men vi ved også, at vi har slået dem alle sammen før.

- Jeg ved ikke, om der er andre veje, der havde været nemmere. Tyskland skal møde Egypten, som har stor opbakning, og bagefter møder tyskerne Qatar, som er værtsland. Jeg ved ikke, om det havde været meget nemmere.

- Jeg tror ikke, der er noget, som hedder en nem vej til en finale. Hvis vi ikke er der på dagen, kan vi tabe til et hvilket som helst hold, påpeger stregspilleren.

Kampen mod Island går i gang klokken 19.

/ritzau/

 

Dagens Gossip