Rengøringstip: Sådan holder du støvet væk i lang tid

Støv er en uundgåelig del af hjemmet, som vi alle kender til. At støve af er en evig proces, som følger med det at holde hus, og det er ikke til at undgå. Lige meget, hvor tit og ofte du svinger støvsugeren og kluden, har støvet en imponerende egenskab til at lægge sig igen, så snart du vender ryggen til.

Er du alt for grundig med rengøringen? Det er en dårlig ide

Husk de besværlige steder

Ifølge rengøringsguruen Carolyn Forte fra the Good Housekeeping Research Institute er en af grundene til, at støvet er svært at slippe af med, at vi har en tendens til at overse de små steder, som er vigtige for at holde huset rent og støvfrit.

- Eksempelvis er de små usynlige gitre i dit udluftningssystem nogle støvmagneter. Det er et typisk sted, som vi ofte glemmer at gøre rent, og bliver det ikke støvet af regelmæssigt, står viften og blæser støv tilbage ud i rummet. Vær derfor ekstra opmærksom, næste gang du svinger støvsugeren, og brug den smalle børste på din støvsuger til at fjerne støvet på gitrene, anbefaler Carolyn Forte. 

Se, hvilke fem steder vi også glemmer at rengøre

Fem sikre støvfjernere

Du kan ikke komme af med støv i dit hjem, men du kan følge Carolyn Fortes fem råd til at støve grundigt af, så støvet holder sig væk lidt længere:

- Undgå at bruge en fjerkost, når du støver af. Brug en klud af microfiber i stedet, der klarer arbejdet for dig. 


- Støv har en tendens til at hvirvle op i luften, når man støver af med en tør klud. Prøv og spray din klud med et flydende rengøringsmiddel i stedet og tør forsigtigt støvet væk.


- Vær grundig og husk at støve fodlister og udluftningssystem ordentligt af.


- Undgå at spraye rengøringsmiddel direkte på dine møbler. Det kan nemt samle en flydende masse, der tiltrækker mere støv. Spray i stedet rengøringsmiddel på din microfiberklud og tør støvet væk.


- Hold øje med filteret i din støvsuger, for filteret skal skiftes jævnligt. Bliver det tilstoppet, blæser det støv tilbage i din stue.

Af Eilen Anthoniussen, ISABELLAS/NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip