Renten er nul: Realkredit lukker for treårigt flekslån

Der bliver færre og færre varer på hylderne, boligejerne kan vælge imellem, når de skal have et boliglån. Fortsat faldende renter gør, at realkreditinstitutterne fjerner dem fra hylderne.

Nordea Kredit stopper indtil videre med at tilbyde boligejerne treårige flekslån, oplyser Nordea. Det gælder lån både med og uden afdrag.

Dermed følger Nordea Kredit i kølvandet på landets største realkreditinstitut Nykredit, der tidligere onsdag har taget samme skridt og lukket af for de treårige flekslån til kunderne på grund af nye rentefald.

Boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann siger, at det sker på grund af rettidig omhu.

- Vi er i en meget usædvanlig situation i øjeblikket. Renten på de treårige lån har været meget tæt på nul, og derfor har vi besluttet ikke at tilbyde dem til kunderne, siger Lise Bytoft Bergmann til Ritzau.

Spørgsmål: Hvor længe vil der være lukket på hylderne for treårige flekslån?

- Det ved vi ikke. Vi vurderer det fra dag til dag. Det er meget svært på nuværende tidspunkt at sige noget som helst om renter. Det er umuligt at spå om renten, prøver man det, ser man kun igennem en tåget glaskugle, siger Lise Nytoft Bergmann.

Renten på de femårige flekslån dykker også, og var onsdag ifølge Lise Nytoft Bergmann nede i kun 0,2 procent.

Nykredit og Totalkredit lukkede mandag både for F1- og F2-lån. Nordea Kredit lukkede for de etårige flekslån tirsdag.

Flere af de store danske realkreditinstitutter har efterlyst, "at branchen sammen med myndighederne finder en samlet og langsigtet løsning på" de problemer, som den lave rente medfører.

/ritzau/

 

Dagens Gossip