Renzi: Vi har gang i to redningsaktioner i Middelhavet

Italien og Malta samarbejder mandag eftermiddag om to nye redningsaktioner i Middelhavet, hvor både med migranter er i havsnød, oplyser den italienske premierminister.

Matteo Renzi siger, at antallet af nødkald fra både på vej fra Afrika til Europa - og meget ofte Italiens kyster - i øjeblikket er stigende.

De to både er kommet i havsnød efter en tragisk weekend, hvor et skib med adskillige hundrede bådflygtninge er kæntret, og mange frygtes omkommet.

Den maltetiske premierminister, Joseph Muscat, opgiver dødstallet for weekendens forlis til 900.

De første meldinger søndag lød på, at der var mellem 600 og 700 om bord. Disse tal var baseret på oplysninger fra de overlevende.

Kun 28 personer er reddet, og 24 lig er bjærget.

Den ene af de to både, som mandag er kommet i havsnød, ligger omkring 50 kilometer fra Libyens kyst med 100-150 mennesker om bord. Den anden, en større båd, har cirka 300 passagerer.

Renzi har mandag sagt, at han ønsker et EU-topmøde senere i denne uge om de store udfordringer med migranter og forlis i Middelhavet.

Det støtter den britiske premierminister, David Cameron, skriver Downing Street i en erklæring, efter at premierministeren mandag har talt i telefon med sin italienske og sin maltesiske kollega.

- Premierministeren erklærede sig enig i, at EU må reagere hurtigt for at håndtere krisen i håb om at undgå yderligere dødsfald, hedder det.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip