Republikaneren Ted Cruz overrasker og vinder i Alaska

Texas-senatoren Ted Cruz ligger stadig langt efter Donald Trump i kapløbet om at blive Republikanernes kandidat ved det amerikanske præsidentvalg, men i staten Alaska har han slået milliardæren.

Ted Cruz vinder med 36,2 procent af stemmerne i Alaska, mens Trump var lige i hælene og fik 33,6 procent af stemmerne.

Cruz har også vundet i staterne Oklahoma og Texas, men Trump er stadig den overlegne vinder blandt Republikanerne på Super Tuesday. Han fik flest stemmer i staterne Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Vermont og Virginia.

Senatoren fra Florida, Marco Rubio, vandt i Minnesota. Ingen af de to sidste kandidater hos Republikanerne - den tidligere hjernekirurg Ben Carson eller kongresmedlem John Kasich - har hevet en sejr hjem.

Dermed er resultatet klart i samtlige delstater, hvor Republikanerne holdt primærvalg tirsdag. Og det står mere og mere klart, at der bliver kamp mellem Cruz og Trump om at blive Republikanernes præsidentkandidat, selv om Trump fører.

Cruz er indtil videre den eneste republikanske præsidentkandidat, der har formået at slå frontløberen Trump. Det gjorde han først i Iowa, og på Super Tuesday har han altså vundet Texas, Oklahoma og Alaska.

Hvor det kom som en overraskelse med Texas, så man det nærmest som en nødvendighed, hvis ikke hans præsidenthåb skulle slukkes, at han vandt Texas, da han repræsenterer Texas i Senatet.

Det var kun Republikanerne, der stemte i Alaska, ligesom primærvalget i Colorado kun gjaldt Demokraterne. Her vandt Bernie Sanders. Men det var den tidligere førstedame, Hillary Clinton, der gik med sejren i flest stater.

På Super Tuesday vandt hun i syv delstater, mens Bernie Sanders vandt fire.

Valget af USA's 45. præsident skal finde sted i november.

/ritzau/

 

Dagens Gossip