Republikansk leder afviser at opstille som præsident

Formanden for Repræsentanternes Hus, republikaneren Paul Ryan, siger, at han ikke vil være villig til at lade sig nominere som sit partis præsidentkandidat, hvis det kommer til en krise omkring nomineringen af de nuværende kandidater.

- Han er taknemmelig for støtten, men han er ikke interesseret, siger Ryans talskvinde, Ashlee Strong.

Hun tilføjer, at Ryan mener, at den republikanske præsidentkandidat skal være en, der har deltaget i valgkampen.

Strongs udtalelse blev fremsat i en e-mail til Reuters på baggrund af forespørgsler fra nyhedsbureauet.

Tidligere havde Politico citeret den tidligere formand for Repræsentanternes Hus John Boehner for, at Ryan bør være Det Republikanske Partis nominerede kandidat, hvis det ikke lykkes for partiet at vælge en kandidat ved den første afstemning ved partikonventet i juli.

Boehner udtalte, at han vil støtte Ryan, hvis det ikke kommer til en klar nominering, som under de fleste andre valgkampe.

Donald Trump har advaret om, at der vil udbryde uroligheder, hvis nogen gør forsøg på at forhindre, at han bliver nomineret som republikansk præsidentkandidat.

Trump siger til CNN, at han føler sig sikker på at få nok delegerede til at blive nomineret. Men skulle han mangle nogle af de 1237 delegerede, der sikrer et flertal for nomineringen, så kan det få alvorlige konsekvenser, advarer han.

- Jeg tror ikke, man kan sige, at vi ikke får det automatisk. Jeg tror, der vil udbryde uroligheder. Jeg tror bestemt, der vil være optøjer. Jeg repræsenterer mange, mange millioner mennesker, siger han.

Efter de fem primærvalg tirsdag har Trump foreløbig vundet 621 delelegerede, 226 flere end sin nærmeste rival, Texas-senatoren Ted Cruz.

Men Trump var ikke i stand til at løbe med den vigtige stat Ohio. Her scorede statens guvernør, John Kasich, samtlige 66 delegerede.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip